Magyar Földgázkereskedő Zrt.

Cím: 1138 Budapest, Váci út 144-150.mvm-foldgaz-kereskedo-keretnelkul-jpg-01
Telefon: (+36-1) 354-70-00
Fax: (+36-1) 354-70-40
E-mail: info@mfgk.hu
Web: magyarfoldgazkereskedo.hu

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. 2013. október 1. óta az MVM Csoport tagjaként, nemzeti tulajdonban biztosítja a magyar földgázfogyasztók biztonságos földgázellátását.

Földgázértékesítés

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. a magyar liberalizált földgázpiac legnagyobb földgázkereskedője,  árbevétele alapján egyben az ország egyik legnagyobb vállalata is. A Társaság az egyetemes földgázszolgáltatók, valamint a földgázkereskedők legjelentősebb partnere a lakossági fogyasztók, kis- és középvállalatok megbízható földgázellátásában, emellett jelentős szerepet játszik a végfogyasztói piacon is, erőművek, távhőszolgáltatók és ipari ügyfelek partnereként. A Társaság által földgázzal ellátott végfogyasztók jellemzően az ország legnagyobb vállalatai.

Földgázbeszerzés

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. fő célja az ellátásbiztonság fenntartása, e tevékenység számos kereskedelmi feladatot ró a Társaságra. A megfelelő összetételű és méretű forrásportfolió biztosítása alapvető feltétele a kiegyensúlyozott ellátásnak. Az igénynek való mind tökéletesebb megfelelés érdekében az MFGK gázbeszerzési portfolióját piaci feltételek mentén alakítja ki. Magyarország igényeit alapvetően diverzifikált forrásokból látja el, ezzel biztosítva ügyfelei számára egy nagy és kiegyensúlyozott gázbeszerzési portfolió előnyeit.

Regionális szerepvállalás

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. elkötelezett a változó környezetben rejlő új piaci lehetőségek kihasználása iránt, célja növelni regionális piaci jelenlétét. E célkitűzés megvalósítása érdekében a közelmúltban 100% tulajdonrésszel létrehozta az MFGK Austria GmbH-t. A Társaság szlovák leányvállalatának megalapítása a közeljövőben várható.