Magyar Földgáztároló Zrt.

mfgt_fbCím: 1138 Budapest, Váci út 144-150.
Telefon: (06-1) 354-70-50
Fax: (36-1) 354-70-45
E-mail: info@mfgt.hu
Web: magyarfoldgaztarolo.hu

Magyar Földgáztároló Zrt.                                           

Magyarországon ma a földgáz a legfontosabb energiahordozó: az elsődleges energiahordozók között a részaránya meghaladja a 40%-ot. A téli csúcsigények kielégítésében, az ellátásbiztonság megteremtésében és fenntartásában a földalatti gáztárolók szerepe meghatározó, hiszen egy hidegebb téli napon az ország földgázellátásnak nagyobb része gáztárolókból származik.

A Magyar Földgáztároló Zrt. Magyarország legnagyobb kereskedelmi földgáztároló vállalataként négy földalatti gáztároló létesítményt üzemeltet, melyek összesen 4,43 milliárd m3 mobilgáz kapacitással és 49,8 millió m3 napi kitárolási kapacitással rendelkeznek. Ezzel a Magyar Földgáztároló Zrt. Kelet-Közép-Európa legnagyobb tárolói szolgáltatója. A társaság küldetése versenyképes megoldások és innovatív szolgáltatások nyújtása, illetve megbízhatóság és kényelem biztosítása üzleti partneri számára.

A Magyar Földgáztároló Zrt. az MVM Csoport tagjaként maradéktalanul eleget tesz a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott feladatainak, a hazai lakossági és ipari fogyasztók ellátásbiztonságának szavatolása érdekében.

Földgáztárolók

A Magyar Földgáztároló Zrt. négy földalatti gáztárolóval rendelkezik, ahol a földgázt kimerült földgázmezőkben (gáztároló geológiai szerkezetekben, gáztelepekben) tárolja.

 

A Magyar Földgáztároló Zrt. tulajdonában lévő földalatti gáztárolók és kapacitásaik: