MVM Balance Zrt.

Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi u. 26.
Telefon: (06-1) 304-2424
Fax: (06-1) 304-2225
E-mail: titkarsag@mvm-gter.hu
Internet: balance.mvm.hu

01Az MVM Balance Zrt. (korábban MVM GTER Zrt.) az MVM Zrt. 100%-os tulajdonú leányvállalata. A cég jogelődjét (a GTER Gázturbinás Erőműveket Üzemeltető és Karbantartó Kft.-t) az alapító MVM Rt. 1999. október 1-jen hozta létre, a tulajdonában levő összesen 410 MW névleges beépített teljesítőképességű litéri, sajószögedi és lőrinci – rendszerszintű szolgáltatást nyújtó – tartalék gázturbinás erőművek kezelési feladatainak ellátására.

Az MVM Balance Zrt. alapvető feladata a korábban is kezelt tartalék erőművek teljes körű és gazdaságos üzemeltetésén túl a tulajdonos által meghatározott fejlesztések végrehajtása, továbbá az MVM Észak- Budai Kogenerációs Fűtőerőmű Kft. és az MVM BVMT Bakonyi Villamos Művek Termelő Zrt. tulajdonában lévő erőművek hosszú távú üzemeltetési feladatainak ellátása.

Az MVM Észak-Budai Kogenerációs Fűtőerőmű Kft. tulajdonában lévő erőmű üzemeltetése kapcsán társaságunk feladata a fűtőerőmű 74 MW hő és 49,98 MW villamos teljesítményű berendezéseinek kezelése, műszaki állapotának fenntartása, azok karbantartása, az erőmű rendelkezésre állásának biztosítása. Társaságunk az MVM BVMT Zrt. által épített bakonyi gázturbinás erőmű üzemeltetési és karbantartási feladatait is ellátja. A 116 MW névleges villamos teljesítményű, két azonos blokkból álló erőmű – rendszerszintű szolgáltatást nyújtó – tartalék gázturbinás erőművi feladatokat lát el.

Az energiaigények biztonságos kielégítése mellett alapkövetelmény a vonatkozó környezetvédelmi előírások betartása. Kiemelt figyelmet fordítunk a gázturbinás erőművek szennyezőanyag-kibocsátásainak – akkreditált laboratórium által végzett – ellenőrzésére.

Minden lehetséges eszközzel törekszünk:

  • a működés hatékonyságának növelésére,
  • a fenntartható fejlődés erősítésére,
  • a környezetszennyezés, a káros környezeti hatások és a hulladékképződés következetes megelőzésére,
  • az erőforrások felhasználásának ésszerűsítésére,
  • a környezettudatos szemlélet mélyítésére.

Az energiatermeléssel összefüggő fejlesztések során célunk az új, korszerű technológiák bevezetése, alkalmazása, amelyek lehetővé teszik az energiahatékonyság növelését és a fenntartható működést. Az
MVM Balance Zrt. szándéka, hogy mindenben megfeleljen az alapítói elvárásoknak, a tevékenységével kapcsolatos törvényi, rendeleti, hatósági és csoportszintű szabályzatoknak. Társaságunk ISO 9001:2008 és ISO 14001:2004 tanúsításokkal rendelkezik. A Minőség- és Környezetirányítási Rendszer szervesen kapcsolódik az anyavállalat érvényben levő csoportszintű szabályzatában rögzítettekhez.

A társasággal kapcsolatos egyéb műszaki, gazdasági és szervezeti információk az MVM Balance Zrt. önálló honlapján olvashatók.