MVM Partner Zrt.

Cím: 1031 Budapest, Szentendrei út 207-209.
Telefon: (06-1) 304-2169
Fax: (06-1) 202-0134
E-mail: info@mvmp.hu
Web: mvmpartner.hu

Az MVM Partner Zrt. az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 100%-os tulajdonában álló, villamos energia nagykereskedelemmel és értékesítéssel foglalkozó, versenypiaci feltételek között működő leányvállalata. Tevékenységét 2003-ban kezdte és mára – mint Magyarorszag egyik legnagyobb energiakereskedője – a hazai energiapiac meghatározó szereplőjévé vált.01

Villamos energia fogyasztói értékesítés

A megbízható, stabil hazai háttér mellett az MVM Partner Zrt. szakértelme és több mint tíz éves versenypiaci tapasztalata egyaránt biztonságot és szakmai garanciát jelent a kis- és középes vállalkozások, valamint a nagyvállalatok, önkormányzatok és intézmények részére. Az MVM Partner Zrt a magyar villamosenergia-piac 2003-ban történt megnyitását követő években első lépésben a nagyfogyasztói szegmens villamosenergia-ellátására koncentrált. Az elért eredmények és a piac elismerő fogadtatása alapján – a liberalizáció további lépéseinek megfelelően – ügyfélkörét a későbbiekben bővítette a kis- és középvállalkozásokkal illetve az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult kisüzleti felhasználókkal, majd önkormányzati intézményekkel, valamint közbeszerzés köteles felhasználókkal. Partnerei teljes körű kiszolgálása érdekében alakította ki többek között a személyes kapcsolattartást biztosító értékesítői csapatot, a rugalmas, folyamatosan fejlődő számlázási rendszert és az online ügyfélszolgálatot. Az MVM Partner Zrt. a villamos energia mellett energetikai szolgáltatásokat is kínál, így a hőkamerás épületdiagnosztika, a villamosenergia-audit és az energetikai tanúsítás elkészítésében is ügyfelei rendelkezésére áll.

Villamosenergia-nagykereskedelem

Az MVM Partner ZRt. a nagykereskedelem területénis meghatározó szereplője a hazai villamosenergiapiacnak. Célja, hogy hozzájáruljon a hazai piac likviditásának fejlesztéséhez és a hosszú távú kereskedelmi partnerkapcsolatok kialakításához. 2010-ben a piaci elvárásokra reagálva kezdte meg működését az MVM Csoport Központi Kereskedelmi Részlege (Central Trading Floor), amelynek feladata a résztvevő tagvállalatok közötti szinergiák és a piaci lehetőségek minél intenzívebb kihasználása és a felmerülő piaci kockázatok hatékony kezelése. Az MVM Partner Zrt. célja és küldetése egy erős regionális piaci jelenlét megteremtése és fenntartása, ezért Európa szerte aktív nagykereskedelmi tevékenységet folytat, centralizált irányítással. A budapesti központon keresztül számos európai tőzsdén és OTC piacon kereskedik, biztosítva ezzel az árváltozásokra való gyors reagálás lehetőségét, nemzetközi szinten. Erős beszerzési, kis- valamint nagykereskedelmi aktivitásának köszönhetően az MVM Partner Zrt. az egyik legnagyobb mérlegkör irányítását végzi a MAVIR hálózatban. A mérlegkör irányítási tevékenysége nemzetközi szerepvállalása eredményeként mára regionális méretet öltött, valamennyi általa kereskedett országban saját mérlegkörrel rendelkezik.

Társadalmi felelősségvállalás

Az MVM Partner Zrt. piacra lépése óta arra törekszik hogy gazdasági eredményei mellett segítséget nyújtson a társadalom rászoruló rétegei számára. Kiemelt figyelmet fordít a gyermekek, a betegek és a hátrányos helyzetűek felkarolására, életkörülményeik javítására, a gyermekgyógyászat támogatására, valamint a gyerekek, fiatalok egészséges életmódra nevelésére.