MVM Partner Zrt.

Cím: 1031 Budapest, Szentendrei út 207-209.
Telefon: (06-1) 304-2169
Fax: (06-1) 202-0134
E-mail: info@mvmp.hu
Web: mvmpartner.hu

 

Az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. (MVM Partner Zrt.) Magyarország legjelentősebb, hazai tulajdonú villamos energetikai társaságcsoportja, az MVM Csoport egyedüli villamosenergia-nagykereskedője, dinamikus fejlődésének köszönhetően a hazai energiapiac meghatározó szereplője.

A vállalat 2002. szeptember 5-i megalakulása óta aktív kereskedelmi tevékenységet folytat a belföldi és külföldi villamosenergia-piacokon egyaránt. Az MVM Partner Zrt., mint a hazai piac legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője, amely a legnagyobb termelői portfólióval rendelkezik, számos módon járul hozzá a hazai állandó áramellátáshoz. A vállalat az egyetemes szolgáltatókon keresztül látja el az egyetemes szolgáltatásra jogosult (főként lakossági) fogyasztók döntő részét, valamint a Magyarországgal határos regionális villamosenergia-kereskedelemben is szerepet vállal.

Az MVM Csoport hosszútávú stratégiájának megfelelően az MVM Partner Zrt. 2020. áprilisától a társaságcsoport egyedüli villamosenergia-nagykereskedelmi feladatait látja el. A vállalat már a kezdetektől aktív résztvevője ennek a piacnak, az évek során pedig, tekintélyes hazai termelői portfóliója révén, egyre meghatározóbb szereplővé vált ebben a szegmensben. A társaság Európa-szerte aktív kereskedelmi tevékenységet folytat, budapesti központján keresztül számos európai tőzsdén és OTC piacon van jelen, biztosítva ezzel az árváltozásokra adott gyors reakció lehetőségét nemzetközi szinten is. Kereskedelmi tevékenysége összekötő kapocsként szolgál a termelés, a fogyasztás, valamint a nagykereskedelmi piac között.

A vállalat kompetenciái:

  • Az erőművi, valamint fogyasztói portfólióból fakadó kockázati kitettség menedzselése.
  • A nagykereskedelmi partnerek felmerülő igényeinek kielégítése a szervezett energiapiacokon és a tőzsdén kívüli (OTC) piacokon egyaránt.
  • A commodity termékek piacán optimalizálja az MVM Csoporthoz tartozó, és a szerződött eszközöket.
  • Saját számlás jellegű kereskedelmi tevékenységet az európai villamosenergia-piacokon mintegy 14 országban, valamint az emissziós kvóták és a szén kereskedelem tekintetében.
  • A társaság árupiaci termékekkel folytatott kereskedelmének fő keretét a fejlett kockázatkezelési eszközei biztosítják.

Az MVM Partner Zrt. Magyarországon a villamosenergia-piac legnagyobb mérlegkörével rendelkezik, amelyben nagykereskedelmet és kiskereskedelmet is folytat egyidejűleg. A magyarországi piaci mérlegkörben nagyerőművek, kiserőművek, megújuló termelők, fogyasztók és kereskedők is találhatók. A társaság vagy leányvállalata emellett Magyarországon kívül, az európai régióban összesen 14 országban rendelkezik kereskedelmi engedéllyel, és működtetet mérlegköröket. Az MVM Partner Zrt. külföldön nem lát el közvetlenül villamosenergia-fogyasztót, azaz kizárólag nagykereskedelmi tevékenységet végez.

A társaság a rendszerszintű szolgáltatások nyújtásával nagymértékben hozzájárul a magyarországi villamosenergia-rendszer stabil működéséhez és a zavartalan villamosenergia-ellátáshoz.