NKM Nemzeti Közművek Zrt.

Cím: 1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28.
E-mail: nkm@nkm.energy
Web: www.nemzetikozmuvek.hu

 

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. feladata a nemzeti közműszolgáltatási rendszer egységes, központi irányításának biztosítása, az állami közműszolgáltatások kialakítása és hosszú távú, fenntartható működtetése a földgáz-, a villamosenergia- és a távhőszolgáltatás ágazataiban.

Az állami közműszolgáltatási modell lényege, hogy átfogó közösségi szempontok alapján, a kormány társadalompolitikai elképzeléseivel összhangban végez piaci tevékenységet. Modern, innovatív, 21. századi, digitális megoldásokra épülő otthonszolgáltatóként elsődleges szempont a megtermelt javak kapcsán nem a nyereség realizálása, hanem annak a szolgáltatás bővítésére és fejlesztésére fordítása, szem előtt tartva az ügyfelek érdekeit. Ezzel párhuzamosan jelentős energetikai infrastruktúra elemeinek birtokában piacvezető szerepet tölt be a hazai energetikai szektorban, és erre építve egyedülálló ügyfélélményt biztosít.

A Nemzeti Közművek az állami közműszolgáltató rendszer egységes irányítását biztosítja. Az engedélyesi tevékenységet a Nemzeti Közművekhez tartozó vállalatok végzik.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. tulajdonosai 93,5633%-ban az MVM Zrt. és 6,4367%-ban a Magyar Állam.

Az NKM Energia Zrt. az NKM 100%-os részesedésű vállalata. A társaság szavatolja a folyamatos és biztonságos földgáz- és áramszolgáltatást országszerte az NKM 4,2 millió ügyfél részére.

Az NKM Áramhálózati Kft, az NKM Energia Zrt. leányvállalata villamosenergia elosztással foglalkozik Csongrád, Bács-Kiskun, és Békés megyében, valamint Pest megye déli részében, mintegy 750 ezer felhasználó részére biztosítja a folyamatos áramszolgáltatást.

Az NKM Földgázhálózati Kft., az NKM Energia Zrt. leányvállalata a fővárosban és számos Pest megyei településen végez földgázelosztási tevékenységet több mint 800 ezer ügyfél ellátását biztosítva.

Az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt., az NKM Zrt. leányvállalata, Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Veszprém megyében végez földgázelosztási tevékenységet, közel 700 ezer földgázfelhasználót kiszolgálva.

Az NKM Zrt. leányvállalata, az NKM Oroszlányi Szolgáltató Zrt. Oroszlányban végez távhőszolgáltatási tevékenységet, illetve az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt.-vel történő egyesülést követően fűtőmű üzemeltetést is,

Az NKM Zrt. leányvállalata, az NKM Ügyfélkapcsolati Kft. elindításával az engedélyes társaságok azonos tevékenységeit ellátó területek működését összehangolta, ezáltal lehetővé vált a külső és belső szolgáltatások folyamatos fejlesztése. Ennek egyik kiemelt területe a személyes ügyfélkapcsolat, azaz az ügyfélszolgálati irodák hálózata.

Az NKM Zrt. leányvállalata, az NKM Optimum Zrt. feladata, hogy összefogja és kibontakoztassa a hagyományos közműszolgáltató szerepen túlmutató új üzletágakat. Ennek keretében saját tevékenységén és leányvállalatain keresztül az innovatív energiahatékonysági és megújuló energiaforrás felhasználási megoldásokon alapuló termékek piacán.

Az NKM Optimum Zrt. leányvállalata, az NKM Plusz Zrt. szervezi az NKM lakossági ügyfelek részére szóló hűség- és kedvezményprogramját.

Az NKM Energia Zrt. leányvállalata az NKM Mobilitás Kft. aktívan közreműködik a földgázüzemű és elektromos közlekedés hazai elterjesztésében. Az NKM a környezetbarát közlekedés fejlődését előmozdító tevékenységét Mobiliti márkanév alatt végzi, ideértve mind a sűrített földgáz, mind a villamos energia alapú töltő-szolgáltatását.