2020 Családbarát Nagyvállalata az MVM Csoport


A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított “Az Év Családbarát Vállalata – különleges időkben” pályázat idei díját nagyvállalat kategóriában az MVM Csoport kapta.

Az online díjátadó fővédnöke Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter volt, aki elmondta, hogy a család mindig rugalmas, hiszen a családtagoknak a legkülönbözőbb helyzetben kell egymást segíteniük. Ehhez a rugalmassághoz kell tudni alkalmazkodniuk a hazai vállalatoknak is a megváltozott körülmények között. A családbarát vállalatoknál olyan vezetők dolgoznak, akik érzik ezt a fajta felelősséget, mert tudják, hogy családbarát működésük révén munkavállalóik is elkötelezettebbek.

Idén különösen sok vállalat érdeklődött pályázat iránt, a pályázati időszakban több mint 100-an regisztráltak. Ez önmagában fontos üzenettel bírt, hiszen ebben a kritikus évben az eddigieknél is több vállalat vezetője gondolta úgy, hogy családbarát intézkedéseik nem valamiféle krízisben elhagyható luxustevékenység részei, hanem éppen a válság kezelésének, túlélésének zálogai.

Az MVM Csoport pályázatának alapkoncepciója az volt, hogy számos csoportszintű jó gyakorlattal rendelkezünk, emellett nagyra értékeljük a tagvállalati jó gyakorlatokat, amiket törekszünk megosztani, átvenni egymás között.

A zsűri szerint az MVM Csoport nagyon erős pályázatot nyújtott be,  számos párját ritkító szervezeti gyakorlattal, kezdeményezéssel, mint például a vírushelyzetre létrehozott MVM Önkéntességi zárt Facebook csoport, az MVM SE – Mozogj otthon! Facebook csoportja, vagy a kisgyermekkel GYES-en/GYED-en otthon lévő kollégáink részére létrehozott „Erőforrásbank”.

A díjjal és a díjátadóval kapcsolatban részletek az alábbi oldalon tekinthetők meg: http://csaladbaratvallalat.hu/

Büszkék vagyunk az elismerésre és gratulálunk a többi helyezettnek is!

 

Fluck Benedek

humánerőforrás vezérigazgató-helyettes