347 milliárd forintra emelte klubhitele keretösszegét az MVM Zrt.


Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és egy tizenhárom tagú nemzetközi bank-konzorcium között 2020. január 20-án aláírásra került a 2017-ben megkötött rulírozó klubhitel szerződés módosítása. A klubhitel keretösszege ezáltal 347 milliárd forintra emelkedett, mely összegét tekintve egyedülálló a magyar vállalati szektorban.

A tranzakció az MVM Csoport finanszírozási stratégia végrehajtásának része, mely a hosszú lejáratú források lejárati profiljának optimalizálására irányul. A módosított hitelszerződés 5 éves futamidejű, amely 2 évvel meghosszabbítható.

Az általános vállalatfinanszírozási célú hitelkeret a működés és beruházások- finanszírozásán keresztül, hozzájárul a hazai villamosenergia termelés hatékonyságának javításához, az energia- és a földgáz ellátás biztonságának fenntartásához.

Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: „A szerződésmódosítás létrejötte megerősíti a hazai és nemzetközi finanszírozó partnerek MVM Csoport jövőbeli működésébe, stabil versenyképességébe vetett bizalmát és alátámasztja a társaságcsoport iránti elkötelezettségét.”