Az MVM autókkal és számítógéppel támogatja a hazai koronavírus elleni küzdelmet


Több mint háromszáz számítástechnikai eszközt és tíz darab személygépkocsit adott át az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója, Kóbor György az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport vezetőjének, Révész Máriusznak április 24-én Ercsiben. A laptopok, asztali számítógépek és monitorok egy részét a helyi Eötvös József Általános Iskola diákjai és tanárai, a Mercarius Flottakezelő Kft. partnerségével biztosított járműveket pedig az Országos Mentőszolgálat munkatársai kapják meg – hangzott el a Fejér megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

Az MVM Csoport összesen 310 számítástechnikai eszközzel – laptopokkal, asztali számítógépekkel és monitorokkal – segíti a távoktatásban résztvevő tanulókat. „Az MVM Csoport elsődleges feladata a stabil energiaellátás, amit ebben a rendkívüli helyzetben is garantálunk, ugyanakkor lehetőségeinkhez mérten további segítséget is nyújtunk a rászorulóknak” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Kóbor György, az energiaipari vállalat elnök-vezérigazgatója.

A rendezvényen a társadalmi szerepvállalás fontosságát hangoztatta Rónai-Horst László, a Mercarius Flottakezelő Kft. ügyvezető igazgatója is, akinek cége az MVM Csoport partnereként három hónapra tíz személygépkocsit bocsát a járványvédelem frontvonalában dolgozó Országos Mentőszolgálat rendelkezésére.

„Úgy tűnik, hogy mi magyarok a bajban mutatjuk meg a legjobb arcunkat. A koronavírus elleni védekezést hatalmas társadalmi összefogás kíséri. Ezt az összefogást koordinálja az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport, amely elindulása óta már több százmillió forint értékű felajánlást juttatott el a rászorulóknak. Ebbe illeszkedik az MVM Csoport és a Mercarius Kft. ma célba érkezett adománya is” – mondta Révész Máriusz kormánybiztos, az akciócsoport vezetője. Hozzátette: a felajánlásokat a segitunkegymasnak.hu oldalon gyűjtik.

Az ercsi diákok nevében pedig Orth László Béla, az Eötvös József Általános Iskola igazgatója mondott köszönetet az adományokért.

Dr. Vörös Péter, Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója megköszönte a személyautókat, amelyek a jól fogják segíteni a szolgálat munkáját a járvány elleni védekezésben.