Az MVM Csoport egy lélegeztetéshez elengedhetetlen berendezést adományozott a Honvédkórháznak


Az MVM Csoport egy INSIGHTERS iS3 típusú légútbiztosítási szettet adományozott a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványnak, amelyet az MH EK Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályán használnak majd.
A tizenegy millió forint értékű videolaringoszkóp berendezést 2020. május 7-én az MVM Csoport részéről Jákó Eszter, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója és dr. Szentkereszty Ákos, az MVM hálózati társaságainak jogi és szabályozási igazgatója adta át Dr. Kun Szabó István vezérőrnagynak, az MH EK parancsnokának. Az átadó eseményen a Honvédkórház képviseletében Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója és Prof. Dr. Csomós Ákos, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztály osztályvezető főorvosa is jelen volt.

Az MVM Csoport elsődleges feladata az ország stabil energiaellátásának biztosítása, amit ebben a pandémiás helyzetben is garantálunk, ugyanakkor lehetőségeinkhez mérten szeretnénk támogatni a frontvonalban dolgozókat. Mindezt tesszük úgy, hogy közben hosszú távban gondolkodunk, és bízunk abban, hogy ez a készülék hatékony segítséget nyújt a betegek ellátásában nem csupán a koronavírus járvány alatt, hanem az azt követő időkben is” – fogalmazott az átadó ünnepségen Jákó Eszter, az MVM Zrt. kommunikációs igazgatója, az MVM Csoport krízis teamjének tagja.

Az MH Egészségügyi Központ Légútbiztosítási Központként is működő Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztálya évente 20.000 beteg altatását végzi el és több mint 2.000 beteget lát el az Intenzív osztályon. Jelen járványügyi helyzetben nagy segítséget jelent ez az eszköz, hiszen segítségével a betegeket adott esetben úgy tudjuk intubálni (azaz a légcsőbe egy tubust helyezni), hogy nem kell az arcunkat közel tenni a beteg szájához. A mindennapi munkánkban, a későbbiekben is rendszeresen fogjuk használni olyan betegeknél, akiknél légútbiztosítási nehézség áll fenn –  mondta Prof. Dr. Csomós Ákos, az MH EK Honvédkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztály osztályvezetője.

(fotók: Tóth István)