Az MVM Csoport a Szakma Sztár Fesztivál kiemelt támogatója


Az MVM Csoport kiemelt figyelmet fordít a magyarországi szakképzés fejlesztésére. Ennek érdekében az MVM OVIT Zrt., az MVM Csoport műszaki szolgáltató nagyvállalata,  kiemelt szakmai támogatója volt a nappali tagozatos szakképzésben részt vevő, végzős diákok számára szervezett Szakma Kiváló Tanulója Versenynek és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek, valamint a versenyek döntőjének, a Szakma Sztár Fesztiválnak. Az MVM Partner Zrt., az MVM Csoport energiakereskedő társasága, pedig támogatóként vett részt a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen.

Az MVM OVIT Zrt. számára kiemelt jelentőségű szakmákban megrendezett fordulókat a társaság humánerőforrás-fejlesztési szakértői és szakterületi szakemberei a versenyhelyszíneken kísérték figyelemmel. Április 29-én, az országos döntő után, a Szakma Sztár Fesztiválon a legkiválóbbnak bizonyuló tanulók átvehették az MVM OVIT által felajánlott díjakat.

Az MVM Partner Zrt. az elektrotechnikai technikus kategória első helyezettjének, az erősáramú technikus kategória második helyezettjének, illetve a villanyszerelő kategóriában harmadik helyezést elért versenyzőnek ajánlott fel díjakat.

Az MVM OVIT Zrt. a legnagyobb hazai tulajdonú energetikai gyártó, építő, szerelő és karbantartó társaság 1600 fős humánerőforrás-állományából mintegy 1000 fős fizikai beosztású szakszemélyzet végzi a magyarországi átviteli hálózaton a szerelési és karbantartási feladatokat, valamint a paksi atomerőmű villamos és gépészeti karbantartását, hozzájárulva ezzel az ellátásbiztonság fenntartásához.

Benyó Tibor átadja az erősáramú elektrotechnikus díjat

Benyó Tibor (hálózati igazgató, MVM OVIT Zrt.) átadja az erősáramú elektrotechnikus szekció I. díját.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett versenysorozaton az MVM OVIT szakemberei három – a társaság számára legfontosabb – szakma, az erősáramú elektrotechnikus, a hegesztő és a szerkezetlakatos szekcióiban folyó versengést követték nyomon, míg az MVM Partner Zrt. munkatársai a számukra szintén érdekes elektrotechnikai technikus, illetve erősáramú technikus és villanyszerelő versenyekre koncentráltak. A megmérettetések figyelemmel kísérése lehetőséget biztosított arra, hogy a szakemberek átfogó képet kapjanak az országos szakképzés színvonaláról és a versenyzők tudásszintjéről, továbbá kiváló kapcsolatépítési és kapcsolatfejlesztési alkalmat jelentett számukra a szakképző intézményekkel. A tapasztalatok alapján az országos döntők résztvevőinek köre az MVM OVIT Zrt. és az MVM Partner Zrt. jövőbeli szakemberigényének fontos merítési forrása lehet.

„Az MVM OVIT Zrt. számára fontos, hogy a jövőben milyen képzettségű és felkészültségű szakemberek foglalkoznak majd a nagyfeszültségű távvezetékek és alállomások szerelésével és karbantartásával, speciális fémszerkezeteinek gyártásával, hiszen ezek társaságunk fontos alapfeladatai. Érdekeltek vagyunk abban, hogy az országban olyan szakembereket képezzenek, akik kiváló minőségben végzik munkájukat. Ez versenyképességünk növeléséhez is alapvető fontosságú, hiszen az MVM OVIT Zrt. a hazai hálózati munkák mellett jelentős külföldi megbízatásokat is teljesít, és ilyenek elnyerésére a jövőben is pályázik” – mondta Benyó Tibor hálózati igazgató, miután átadta az erősáramú elektrotechnikus verseny első helyezettjének az MVM OVIT Zrt. díját.

 

Major György átadja

 Major György (értékesítési üzletágvezető, MVM Partner Zrt.) átadja az erősáramú elektrotechnikus szekció II. díját.

„Az MVM Partner korábban már szponzorált oktatással foglalkozó intézményeket, de ilyen nagyszabású szakmai rendezvény először élvezi a támogatásunkat.  Az MVM Partner fontosnak tartja a jövő nemzedékének és ezáltal a tehetséges szakemberek utánpótlásképzésének támogatását. Fontos, hogy minél több gyakorlatias dologgal találkozzanak és azt el is sajátítsák már fiatal korban a gyerekek, hogy a jövőben könnyebben tudjanak helyt állni az élet egyes területein” – mondta Major György, az MVM Partner Zrt. értékesítési üzletágvezetője.