Az MVM és Nyíregyháza MJV Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött a város fejlesztési céljainak megvalósításáról


Magyarország Kormánya kiemelt figyelmet fordít a megyei jogú városok településfejlesztési törekvéseinek támogatására. A nemzetgazdaság számára kiemelten fontos, hogy a megyei jogú városok olyan fenntartható fejlődési lehetőségekhez férjenek hozzá, melynek köszönhetően növekszik a népesség megtartó erejük, régiós szerepük. A települések fejlettségét és egyúttal vonzerejét jelentősen meghatározza az energetikai infrastruktúrájuk fejlettsége. Az energiarendszer fejlettsége hozzájárul a városi életkörülmények javításához.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte: „A város energetikai ökoszisztémája számtalan fejlesztési és innovációs lehetőséget rejt magában, melyek kiaknázása és hasznosítása érdekében fontos előrelépést jelent az együttműködési megállapodás. Ez az együtt gondolkodás, együtt tervezés, az egymást erősítő közös stratégia kidolgozása számos területet felölel. A további elektromos töltőállomások építésétől a különféle energiamegtakarítást célzó beruházások előkészítésén át, a közvilágítási hálózat komplex fejlesztéséig, az okos város koncepció kidolgozásáig, vagy pl. a napelemes elektromos töltőkkel rendelkező ingyenes WiFi zónák kialakításáig.”

Hazánk prominens energetikai szereplője, egyben harmadik legnagyobb vállalatcsoportja, az MVM Csoport elkötelezett a hazai energetikai településfejlesztési folyamatokban való együttműködések iránt. A vállalatcsoport működése lefedi a hazai energiarendszer egészét, komplex energetikai szolgáltatóként tevékenykedik, így nemcsak a szűken értelmezett energiakereskedelem tartozik a profiljába, hanem valamennyi kiegészítő, az energetikára épülő megoldást egy kézből képes nyújtani (pl.: e-mobilitás, alternatív energetikai fejlesztések, energiahatékonysági fejlesztések, energiamenedzsment rendszerek kivitelezése stb.). Ezeken felül a szolgáltatás portfólió napjainkban már kiterjed olyan kapcsolódó iparágakra is, mint például a közlekedés fejlesztése, innovációs – technológiai fejlesztések kivitelezése.

Sum János, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: „Sok mindent köszönhetek Nyíregyházának, ezért a mai aláírás a szakmai és üzleti kapcsolatokon túl személyesen is érint. Ide jártam gimnáziumba, itt is érettségiztem. Karrierem során mindig figyelemmel kísértem a város és a térség fejlesztési projektjeit. Öröm számomra, hogy az MVM-et képviselve most aktív részese lehetek a város további fejlődésének, együttműködésünkkel minden eddiginél fenntarthatóbbá tesszük Nyíregyházát, illetve a város vezetésével közösen azon dolgozunk, hogy elmondhassuk: Nyíregyháza igazi okos város.”

 

Fotó: nyiregyhaza.hu