Az MVM Zrt. lett az NKM Nemzeti Közművek Zrt. egyedüli részvényese


Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. az MVM Zrt. 100 százalékos tulajdonába került. A Magyar Állam – az MVM egyedüli részvényeseként – az NKM-ben meglévő kisebbségi részesedésével megemelte az MVM Zrt. alaptőkéjét.

A 13,4 milliárd forint értékű tőkeemelés értelmében az MVM Zrt. 100 százalékos leányvállalatává vált az NKM Nemzeti Közművek Zrt. Az NKM Csoport teljes beolvadásával a legnagyobb hazai iparági tudásközpontként működő energetikai holding jött létre, amely a teljes energetikai értékláncot lefedi szolgáltatásaival, illetve szakmai felkészültségével minden eddiginél nagyobb mértékben járul hozzá Magyarország ellátásbiztonságához.

Az MVM Csoport Magyarország harmadik legnagyobb vállalatcsoportja, 57 tagvállalatával, több mint 1700 milliárd forintos árbevételével, több mint 12 000 munkavállalójával és közel 4 millió lakossági és vállalati ügyfélével megkerülhetetlen szereplője a magyar gazdaságnak, amelyre több mint 600 milliárd forint hatást gyakorol a költségvetési befizetésen, a béreken és a különböző beszállítókon keresztül.