Egyedülálló improvizáció az MVM Koncertek színpadán


Különleges improvizációs előadással folytatódnak a „Balázs János három arca” című zongoraestek Magyarország legkiemelkedőbb komolyzenei hangversenysorozata, az MVM Koncertek keretein belül. Balázs János Liszt- és Junior Prima Díjas zongoraművész most a hegedűn, citerán és zongorán egyaránt virtuóz Lajkó Félixszel lép a Zeneakadémia Nagyszínpadára 2015. május 3-án.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a művészetek, ezen belül is kiemelten a klasszikus zene elkötelezett támogatója, több mint egy évtizede hoz világszínvonalú produkciókat a komolyzenét szerető és értő hazai közönségnek.

„A kortárs magyar zenevilág talán két legtehetségesebb művésze lép most az MVM Koncertek színpadára. Kíváncsian várjuk, hogy mit idéz elő a két rendkívüli egyéniségű zenész közös játéka” – mondta Nagy Csilla, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója.

„Én belebújok Félix bőrébe, Ő pedig az enyémbe, majd a kettőnk zenéje eggyé válik. Nem tudunk és nem is akarunk mást megmutatni, „csak” a lelkünket” – nyilatkozta Balázs János a különleges produkcióról.

„Nagyon fura dolog, hogy János egy teljesen klasszikus beállítottságú művész – én nem annyira -, de a közös zenélésünk teljesen simán működik. Még sosem volt olyan, hogy ne tudnánk egymással mit kezdeni” – vélekedik Lajkó Félix a közös zenélésről.

A „Balázs János három arca” sorozat nyitóhangversenyén január 20-án a Zeneakadémián a fiatal zongoraművész nagy sikerrel játszott és vezényelt Bach és Chopin versenyműveket a szintén Junior Prima Díjas Anima Musicae Kamarazenekar segítségével.

2015 októberében, a sorozat záró estjén is minden bizonnyal különleges élményben részesül a közönség, Balázs Jánostól többek között Liszt Ferenc tizenkét transzcendens etűdjét hallhatjuk, amelyre még a legnagyobb művészek is csak ritkán vállalkoznak.

Az MVM Koncerteken olyan világhírű sztárok lépnek fel többek között, mint Christian Zacharias, Grigorij Szokolov, Jevgenyij Koroljov és Fazil Say.