Hatalmas siker az MVM ZEnergia koncerten


Immáron második alkalommal rendezte meg hatalmas sikerrel az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a ZEnergia szabadtéri komolyzenei koncertjét. A tavalyi évhez hasonlóan ismét több ezer fős közönség gyűlt össze a Szent István-bazilika előtti téren 2017. május 21-én, hogy részese legyen Balázs János zongoraművész előadásának.

Vasárnap este Budapest belvárosában, a Szent István teret a komolyzene iránt érdeklődők vették birtokukba: Balázs János egyedülálló szabadtéri zongoraestjét több ezer zenekedvelő élvezhette a helyszínen.  A világhírű Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész az est tematikájához, a vízhez kapcsolódó darabokból állította össze repertoárját. A zeneműveket különleges vizuális élmény egészítette ki, a Bazilika teljes homlokzatát betöltő fényjáték az egyes daraboknak megfelelően váltakozva tette teljessé a káprázatos zenei élményt. A látomásszerű zenei produkcióban az előadást a zenedarabok lüktetését, dallamát követő fényfestés fokozta. Különleges technikai megoldások segítségével a Bazilika teljes épületét fényfestés díszítette.

Balázs János a hivatalos program végén kifejtette: fontos számára a komolyzene népszerűsítése, és ennek érdekében a gyakorlatban is évek óta tesz lépéseket. Meglepetés előadásával is ehhez hűen készült: a közönség egy Queen és egy AC/DC dal különleges átiratát hallhatta a zongoraművész tolmácsolásában.

Az MVM Zrt. – az előző évi kezdeményezéshez hasonlóan – idén is a jótékonysággal kapcsolta össze a ZEnergiát, a jegyeladásból befolyt összeget az UNICEF magyarországi szervezete számára ajánlotta fel, így aki jegyet váltott a koncertre, az a hátrányos helyzetű gyermekeket, illetve gyermekjogok ügyének felkarolását segítette.

 

További információk:

www.mvmzenergia.hu

sajto@youngandpartners.hu