Huszonöt éves jubileumát ünnepli a Panrusgáz


A Panrusgáz Zrt. idén ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Az 1994-ben életre hívott vállalat eddigi működése során 170 milliárd köbméter földgázt szállított Magyarországra, és jelenleg is a magyar gázimport 60 %-a a Panrusgázhoz köthető. A részvénytársaság tulajdonosi körébe a Gazprom Export Kft., az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Centrex Hungária Zrt. tartozik.

A Panrusgáz régóta rendkívül fontos szereplője a hazai gázellátásnak és az ellátásbiztonság garantálásának egyik fő letéteményese. A vállalat az elmúlt évtizedekben kölcsönösen előnyös kereskedelmi kapcsolatokat alakított ki a stratégiai partnerség jegyében.

A cég fennállásának 25. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget rendezett a Nemzeti Galériában. A jubileumi rendezvényen először Maynitskiy Igor, a Panrusgáz Zrt. vezérigazgatója üdvözölte a meghívottakat, majd Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója méltatta a jubiláló vállalatot és a hosszú ideje tartó eredményes együttműködést. Felszólalt még Oderov Pável a Gazprom JSC és Ságvári Pál a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről.