Különleges programmal ünnepli 15. évét a VeszprémFest


Négy estén át, július 11. és 14. között két helyszínen válogathat a közönség a legkülönbözőbb stílusok világhírű képviselőinek koncertjeiből a VeszprémFesten, amely immár ötödik éve az MVM Zrt. főtámogatásával valósul meg.

Az idén 15. évét ünneplő nyári, szabadtéri zenei rendezvény-sorozat fellépői: Ziggy Marley, Amy Macdonald, Aloe Blacc, José Cura, Miklósa Erika, Ramón Vargas, Rost Andrea, Joss Stone és Lajkó Félix.

A legnagyobb nyári veszprémi kulturális esemény ezúttal talán még az eddigieknél is színesebb zenei kínálattal várja vendéit.

Öt év kihagyás után a fesztivál újra visszanyúl a gyökereihez, és július 13-án operaestre invitálja a közönséget. Négy olyan világsztár lép együtt a színpadra, akik korábban mindannyian énekeltek már Veszprémben, így együtt azonban először láthatjuk és hallhatjuk őket: José Cura világhírű argentin tenor, Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma Primissima-díjas koloratúrszoprán énekesnő, Ramón Vargas, a mexikói születésű, szintén a világ legnagyobbjai közt számon tartott tenor és Rost Andrea Kossuth-, Liszt Ferenc- és Príma Primissima-díjjal kitüntetett szoprán operaénekes kápráztatja el a közönséget.

Ami még különlegesebbé teszi a 2018-as programot, hogy Miklósa Erika és Rost Andrea ez alkalommal énekel először együtt Magyarországon.

Július 11-én Ziggy Marley lép színpadra és adja magyarországi első koncertjét. Három évtizedes karrierje során, 16 albummal a háta mögött, nyolc Grammy-díj és egy Emmy-díj tulajdonosaként Ziggy a legendás családi névhez méltó zenei örökséget épített fel.

Július 12én este dupla koncertre kerül sor. Amy Macdonald skót énekes, dalszerző és gitárost, Aloe Blacc, amerikai énekes, dalszerző követi.

A 13-i operaest után, a zárónapon, július 14-én Joss Stone angol énekes, dalszerző lép fel világturnéja egyik állomásaként Veszprémben.

A nagyszínpadi koncertek szabadtéri helyszíne – az Érseki Palota 2017-ben kezdődő rekonstrukciója miatt – tavaly debütált História Kert, ahol impozáns környezetben, a Séd patak partján, a várhegy alján, egy kertben várja 2-3000 fős nézőközönségét a fesztivál. A nagyszínpad esőhelyszíne a Veszprém Aréna.

A külföldi sztárok mellett egy magyar virtuóz is gazdagítja a fesztivál idei kínálatát. Lajkó Félix 3 ARCA címmel a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és zeneszerző ad koncertet 3 egymást követő estén át, július 11-13. között, az ez alkalomra kialakított új szabadtéri, 400 fős koncerthelyszínen, a Jezsuita templomkertben. A művész 3 különböző formációban áll színpadra: Lajkó Félix és a VOŁOSI (PL), Lajkó Félix és Jojo Mayer (USA) és Lajkó Félix szóló koncertje a program.

Rozé, Rizling és Jazz Napok

A már hagyományosnak mondható, 7. évébe lépő „minifesztivál” – a tavalyi évhez hasonlóan – kibővített területen jelentkezik az Óváros téren, ahol a naponta 3 ingyenes jazz, illetve jazz-ihlette koncert mellett a balatoni régió borászatai valamint a kézműves gasztronómia képviselői gondoskodnak az élményről – július 6. és 15. között.

További információk  http://veszpremfest.hu/ a menüpont alatt.