MVM Élménynap: Tizenkét év, több mint 800 millió forint a beteg és hátrányos helyzetű gyermekeknek


Az MVM Csoport vezetői idén tizenhárom intézmény, kórház és gyermekeket segítő civil szervezet képviselőinek adtak át támogatást a több mint egy évtizede megrendezett Élménynapon. Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. az elmúlt 12 évben összesen több mint 800 millió forinttal támogatta a gyermekek oktatását, gyógyítását és fejlődését az Élménynap keretében, illetve közel tízezer gyermeket látott vendégül ezen a „Legszebb napom” elnevezésű rendezvényen.

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. a „Legszebb napom” elnevezésű Élménynapot, amelynek célja, hogy felejthetetlen élményt szerezzen a tartósan beteg, fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek. A két vállalat önkéntes dolgozói csapata által vendégül látott több mint nyolcszáz gyermek egész napos programokon, kreatív és tudásukat fejlesztő játékokon vehetett részt a Millenáris Parkban.

Az eseményen a két vállalat vezetői a gyermekek oktatását, nevelését és gyógyulását segítő alapítványoknak adtak át adományt. Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. az elmúlt 12 évben már összesen több mint 800 millió forinttal támogatott jótékonysági szervezeteket, alapítványokat – többek közt betegellátó eszközök pótlásában, speciális orvosi műszerek beszerzésében, épületfelújításban, illetve alaptevékenységük ellátásában. Ez alatt a bő évtized alatt az Élménynapokon összesen közel tízezer gyermeknek szerzett örömet az MVM különböző játékos programokkal.

„Társadalmi felelősségvállalásunk alappillérének tekintjük a jövő generációk támogatását. Büszkék vagyunk rá, hogy segíthetjük a nehéz sorsú gyermekek és fiatalok fejlődését, gyógyulását. Az Élménynap története során kiosztott adományok a legjobb helyre kerültek, támogatva ezzel a beteg vagy nehéz helyzetben lévő gyermekek gyógyítását, nevelését vagy fejlesztését hivatásának választó intézményeket, szervezeteket” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Ebben az évben a Gyermekleukémia Alapítvány, a Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány (Bolyai Gyermekotthoni Központ), a „Nem maradsz egyedül” Alapítvány (Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthon), a Miklós Téri Gyermekekért Alapítvány (Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon), a Zsótér Pál Alapítvány (Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, EGYMI), a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, illetve a Bethesda Kórház Alapítvány vehette át a támogatást.

„A rászoruló gyermekek gyógyításában, fejlesztő oktatásában, felzárkóztatásában és szociális ellátásában kiemelkedő munkát végző intézmények támogatásán túl az Élménynap a legnagyobb dolgozókat érintő önkéntes megmozdulás az MVM Csoportban. Minden évben 100 kollégánk örömmel vállalja, hogy segíti a gyermekek önfeledt szórakozását ezen a rendezvényen.” – tette hozzá Czinege Kornél, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

Az Élménynap idén a tengerek világát mutatta be a részvevőknek. Az eseményen 800 gyermek a 100 fős, az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. dolgozóiból álló önkéntes csapat segítségével ismerhette meg a víz alatti világ titkait, a tengeri állatokat. A gyermekek egy kalandos utazás során járhatták be a képzeletbeli szigeteket, ahol nemcsak tudásukat fejleszthették, hiszen koncertek, kézművesfoglalkozások és számos egyéb program várta őket.