MVM ZEnergia – Balázs János szabadtéri zongoraestje a Szent István-bazilika előtti téren


Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. 2017. május 21-én ismét megrendezi nagyszabású szabadtéri komolyzenei koncertjét. A ZEnergia keretében Balázs János Junior Prima- és Liszt-Díjas zongoraművész lép a nagyközönség elé a Szent István-bazilika előtti téren.

Azzal a hagyományteremtő céllal hívta életre tavaly az MVM Zrt. ZEnergia névre keresztelt szabadtéri koncertjét, hogy modern vizualitással ötvözve tömegek számára tegye vonzóvá a komolyzenét.

Május 21-én este 20:30-kor a Szent István-bazilika előtti hatalmas teret újra lenyűgöző dallamok töltik meg, Balázs János tolmácsolásában hallhatjuk Beethoven, Chopin, Liszt, Saint-Seans és Debussy legismertebb darabjait, valamint Cziffra György és az előadó zongoraművész saját átiratait. A klasszikus zeneművek mellett Balázs János igazi meglepetés produkcióval is készül a közönség számára, amelyben a klasszikus és a populáris zene összeolvadását hallhatják a koncertre látogatók. A művész játékát az egyedülálló vizuális háttér teszi még teljesebbé, a Bazilika monumentális épülete új köntösbe öltözik a zeneszót kísérő fényfestéssel.

 „A ZEnergiával az igényes zeneművészetet kívánjuk innovatív köntösbe bújtatva közelebb hozni az emberekhez. Az egyedülálló audiovizuális élmény érdekében különleges technikai megoldásokkal egészítjük ki Balázs János virtuóz előadását” – mondta a rendezvény kapcsán dr. Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója.

 „A tavalyi sikerkoncert bebizonyította, hogy a komolyzene nem egy divatjamúlt műfaj, a jelenben is képes sokakat megmozgatni. Mindent megteszünk ezért annak érdekében, hogy ismét elkápráztassuk a közönséget” – emelte ki Balázs János a koncerttel kapcsolatban.

Az MVM Zrt. – az előző évi kezdeményezéshez hasonlóan – idén is a jótékonysággal kapcsolja össze a ZEnergiát. A koncertre támogatói ülőhelyek vásárolhatók, a befolyt összeg pedig az UNICEF munkájához nyújt majd támogatást. A szabadtéri koncertre érkező vendégek számára ingyenes állóhelyeket is biztosítunk.

***************************************************************************

MVM Zrt. és a komolyzene

 

Az MVM Zrt. évtizedek óta elkötelezett támogatója a magyar és nemzetközi zeneművészetnek. Az MVM Koncertek keretében közel 20 éve hozza el a világ legkiemelkedőbb komolyzenei előadóit Magyarországra, a Junior Prima Díj társalapítójaként a fiatal zeneművészek karrierjének előmozdításához járul hozzá.

További információk:

www.mvmzenergia.hu

sajto@youngandpartners.hu