Pandémiás intézkedések az MVM Csoportban


Az MVM Csoport vezetősége kiemelt ügyként kezeli a Covid19 vírus által okozott helyzetet, hiszen a hazai energiaellátás meghatározó tagjaként minden körülmények között biztosítanunk kell a lakosság folyamatos ellátását. Az elmúlt hetekben a mostani járványra aktualizáltuk pandémiás tervünket, melyet egyrészt egyeztettünk az országos tisztifőorvossal, másrészt naponta frissítünk az Operatív Törzs iránymutatásai alapján, valamint kialakítottuk a csoport-szintű kríziscsapatot, akik összefogják és összehangolják a tagvállalatok működését a járvány elterjedésének megakadályozására.

Napi kapcsolatban állunk a központi Operatív Törzzsel, így azonnal tudunk reagálni a fejleményekre. Az MVM Csoport biztonságosan működik mind termelési, mind szolgáltatási oldalon. A kritikus munkakörök beazonosítása megtörtént, a kiemelt kollégákkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Gondoskodtunk a személyes higiéné növelésének lehetőségéről (kézfertőtlenítők kihelyezése, többszöri takarítás, stb.), munkatársaink figyelmét felhívtuk a fokozott odafigyelésre. Elhalasztottuk azokat az utazásokat és megbeszéléseket, melyek nem feltétlenül szükségesek a mindennapi működéshez. A belső- és külső rendezvények tekintetében a Kormány döntése szerint járunk el, illetve a 100, illetve 500 főnél kisebb rendezvények esetében egyedi mérlegelés alapján elhalasztunk minden olyan eseményt (konferenciák, ügyféltalálkozók, stb.), melyen jelentős számú munkatárs vagy vendég vett volna részt.

Jelen egészségügyi helyzetben az MVM Csoport Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként és az hazai energiaellátás biztonsága szempontjából meghatározó vállalatként kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre, a munkatársak egészségének megőrzésére. Ezért – összhangban az országos tisztifőorvos által jóváhagyott pandémiás tervvel –  a szolgáltatások és az ellátás folyamatosságának biztosítása mellett az MVM Csoport folyamatosan bővíti a „home office” lehetőségét, csökkentve ezzel az irodai dolgozók közötti személyes kontaktusok számát.

Frissítés (2020.03.13.)

A NKM azzal is segíteni kívánja az ügyfelek mindennapjait a jelenlegi helyzetben, hogy felfüggeszti a kikapcsolásokat a lakossági áram- és földgázszolgáltatás területén. Az intézkedés visszavonásig marad érvényben. A kikapcsolás felfüggesztése nem csak a védendő fogyasztókat érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van, de nem vonatkozik azokra, akik már ki vannak kapcsolva.

 

Frissítés (2020.03.14.)

Az NKM ügyfelei és kollégái egészségének, biztonságának megóvása érdekében, az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása céljából személyes ügyfélszolgálati irodái további rendelkezésig zárva tartanak. Az NKM arra kéri ügyfeleit, hogy ezen időszakban válasszák a továbbra is teljes kapacitással működő online ügyfélszolgálatot, mobilapplikációt, telefonos ügyfélszolgálatot, vagy juttassák el megkeresésüket írásban a Társaság e-mail- és postacímére.