Több mint ötezren korcsolyáztak együtt az ország legnagyobb téli eseményén


Advent harmadik vasárnapján, december 15-én zajlott le az idei tél legnagyobb korcsolyaünnepe, amelyen több mint ötezren siklottak a jégen egyszerre. Az MVM Zrt. Jégkaland fantázianevű, ingyenes rendezvényén az ország hét pontján (Budapesten, Jászberényben, Szegeden, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Pécsett és Békéscsabán) csúszkálhattak az érdeklődők. A legtöbb energiát Budapest városa adta bele a téli mozgásba.

Minden második magyar kedveli a téli sportokat, az emberek negyede pedig az elmúlt öt évben egyszer legalább korcsolyázni is volt az MVM Jégkaland reprezentatív kutatásának adatai alapján. A korcsolyázó magyarok közel 80 százaléka elsősorban a közösségi élmény és jó hangulat miatt űzi ezt a téli sportot. Nem véletlen, hogy az idei tél legnagyobb korcsolyás rendezvénye, az országban hét helyszínen megtartott, ingyenes MVM Jégkaland is nagy sikerrel zárult, hiszen a hét helyszínen több mint ötezren siklottak a jégen a nap folyamán.

Az MVM Jégkaland állomásain az önfeledt jeges élményeken túl kézműves foglalkozások, az MVM Minilabor fizikai kísérletei, valamint karácsonyi arcfestés és korcsolyaoktatás is várta az érdeklődőket. A kicsik és nagyok az esemény kabalaállatától, Edgártól, a pingvintől ismerhették meg az energiatermelés alapjait és tudhattak meg érdekességeket az energiatakarékossággal kapcsolatban. A rendezvényen korcsolyázók egy applikáció segítségével mérhették a mozgásukból származó energiát, a „megtermelt” mennyiségekért cserébe ajándékokat vehettek át.

A városok közül Budapesten voltak a legtöbben. A hét városban a korcsolyázók virtuálisan termelhettek áramot mozgásukkal: összesen 402 kWh energiát „állítottak elő”, ami hozzávetőleg egy átlagos család több mint kéthavi áramfelhasználásának megfelelő mennyiség.