Szponzoráció, támogatás, adományozás

Az MVM Csoport felelős üzleti magatartást tanúsítva elkötelezett abban, hogy gazdasági súlyának megfelelően szerepet vállaljon az ország, a magyarság és az európai értékek támogatása, segítése területén.


A társadalmi felelősségvállalás programot mind a vállalatvezetés, mind pedig az MVM munkatársai közös értéknek tekintik.


A fentiek szellemében az MVM támogatási politikájának fókuszában az alábbi területek állnak:

Az egyetemes és hazai kulturális értékek támogatása, amelyen belül a képzőművészet és a zeneművészet kiemelt figyelmet élvez.


Művészet / MVM Koncertek, Cziffra György Fesztivál, Junior Prima, Szépművészeti Múzeum


Évente 33 koncert csendül fel az MVM Koncertek elnevezésű komolyzenei koncertsorozaton. Közel két évtizedes hagyomány szerint – a Jakobi Koncerttel közös szervezésben – valósul meg a produkció, Magyarország és a nemzetközi zenei előadói elit színpompás szereplésével, olyan csodás helyszíneken, mint a Zeneakadémia vagy a MÜPA.


A komolyzene mellett műfaji és előadói sokszínűségével tűnik ki a Cziffra György Fesztivál a hazai kulturális élet zenei palettáján. Balázs János Kossuth- és Liszt- díjas kiváló művészünk mellett színészek, képzőművészek, kreatív alkotók és népszerű előadók nyújtanak évről-évre változatos és igényes szórakozást a fesztivál résztvevőinek.


A Junior Prima díj a szárnyaikat bontogató fiatal tehetségek felemeléséért született, melyben az MVM alapító, a kezdetektől jelenlévő támogató. A Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni.


A Szépművészeti Múzeummal karöltve valósul meg hosszú évek óta az az eseménysorozat, mely a „Múzeum +” színes programjaival indul, a nyári hónapokban – a Magyar Nemzeti Galériát is bevonva – folytatódik a hangulatos Borszerdák rendezvényeivel, s végül – az év utolsó harmadában – egy nagy kiállítással zárul, 2022-ben az El Greco, 2023-ban pedig a Renoir tárlattal.                               


                           

A tudásalapú társadalom előmozdításának támogatása, kiemelten az oktatási és tudományos tevékenységek, a felnövekvő generáció és tehetségek kinevelése érdekében.

Oktatás, tudomány / Intenational Case Competition


A felnövekvő generáció és tehetségek kinevelését szolgálta a 2021. év egyik leginspirálóbb projektje, az „Intenational Case Competition” esettanulmány versenyének szponzorációja. A meghívásos nemzetközi megmérettetés a Budapesti Corvinus Egyetem és a Case Solvers szervezésében valósult meg, melyen a legkiválóbb és versenyre elszánt nemzetközi egyetemek csapatai indultak; Kanadától, Európán keresztül egészen Kínáig. A kihívás teljesítésén – egy hónap kutató munkája és felkészülés után – 24 órán keresztül dolgoztak a team-ek. A közös munka során megismerték a vállalatcsoport jelenlegi működését és főbb stratégiai irányvonalait; majd prezentációk keretében ismertették versenymunkájukat. Az MVM Csoport képviselői és vezetői zsűritagként vettek részt a fiatal tehetségek kibontakozásának színpadán.


A fenti példa mellett Magyarország legkiválóbb egyetemei (pl. a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem), azok szakkollégiumai és szerteágazó tevékenységet végző szakmai műhelyek folytatják működésüket az MVM-re támaszkodva.                           


                           

A verseny- és tömegsportok, a nemzeti jelentőségű sportesemények; továbbá az élsportok mellett az utánpótlásnevelés egyenrangú és elkötelezett támogatása.

Sport / 360 fokos sportági reprezentáció


A sport területén különösen szerteágazó a vállalatcsoport CSR tevékenysége.


Több éves együttműködés keretében támogatja a Ferencvárosi Tornaklub szakosztályainak működését, elkötelezetten segíti a sportklubot a labdarúgás, a kézilabda, a vízilabda, a kajak-kenu, a vívás és sok további sportág területén. Az elmúlt években megszületett kiváló eredmények nemcsak a klub, hanem a magyar sport életében is mérföldkövet jelentenek.


A verseny- és tömegsportokban megkülönböztetett figyelmet élvez az MVM-nél az utánpótlásnevelés. 2021-ben a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia nyert támogatást. Az Akadémián több mint 600 gyermek kosárlabdázik, a szervezet 22 csapattal és 16 előkészítő, illetve Kosárpalánta csoporttal működik, országosan a legkiválóbb szakami munkát végző egyesületek egyike. A Csoport másik büszkesége ezen a területen az MVM-OSE Lions. A 2021 őszén indult névadó szponzori együttműködés Komárom-Esztergom megye vezető kosárlabda egyesületének fenntartható jövőjét és folyamatos fejlődését biztosítja.


Érdi Mári olimpikon vitorlázónk, Magyarország legsikeresebb női versenyvitorlázója szintén az MVM logóját tűzte vitorlájára.


Ugyanígy a hazai vívósport egyik kiemelkedő, utánpótlás nevelést végző egyesülete, az óbudai Metropolis Vívó Club pástja mellé állt a vállalat.


Programjaink palettáját tovább színesíti a Magyar Úszó Szövetség, az Atlétikai Diákolimpia, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség támogatása, s még hosszan folytatható lenne az a rengeteg inspiráló együttműködés, verseny és élsportolói tevékenység, amelyek mellett ott áll az MVM.                           


                           

A karitatív tevékenységek területén a legfőbb cél a gyógyítás, a hátrányos helyzetűek és a fogyatékkal élők támogatása, valamint a nehéz körülmények között élők életminőségének javítása.

Karitatív tevékenységek / Élménynap


A legmotiválóbb és legszélesebb karitatív tevékenységi kört felölelő támogatások egyike az Élménynap elnevezésű programhoz kapcsolódik, melyet 2011 óta minden évben megszervez a vállalatcsoport. Az MVM munkatársai személyes, önkéntes munkájukkal is hozzájárulnak létrejöttéhez. A programhoz kapcsolódó Élménynap rendezvény célja, hogy felejthetetlen élményt szerezzen a tartósan beteg, értelmi fogyatékos, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű, egészséges gyermekeknek. A rendezvény mellett évről-évre kb. 20 szervezet részesül támogatásban, köztük a legjelentősebb gyermekgyógyászati intézmények alapítványai és a gyermekek egészségéért tevékenykedő legkiválóbb szakmai munkát végző szervezetek, olyan változatos tevékenységekkel, mint a korai fejlesztés, a lovasterápia vagy a betegségből lábadozók „őrangyal szolgálata”, aki álmaikat teljesíti.                            


                           

A társaságcsoport elkötelezett a fenntartható energiapolitika mellett, piacvezető szerepre törekszik a megújuló energiatermelésben, így elhivatottan áll a környezetvédelmet szolgáló és innovatív kezdeményezések mellé.

Környezetvédelem / TEDxDanubia Countdown


Az MVM szakmai támogatásával valósult meg a TEDx Danubia Countdown program 2021-ben, melynek fókuszában a klímaváltozás megfékezése, a közösségi összefogás, a fiatal generációk környezettudatos nevelése és a jövőtervezés állt. Két pillére az „Action Circles” és a „Future Design” programelemek voltak. Az „Action Circles” a közösségi összefogásért jött létre, aktívan bevonta a résztvevő fiatalokat a fenntartható fejlődést célzó és a klímaváltozás megfékezését támogató aktivitásokba. A „Future Design” jövőtervező program pedig a klímaszorongás ellen lépett fel, mely az egyik leggyorsabban terjedő járvány a fiatalok körében. A program gyerekeket vont be a jövőről való gondolkodás és problémamegoldás folyamatába; és eszközt, módszertant, segítséget adott nekik az úton, hogy együtt egy fenntartható és élhető világot építsünk. Nemzetközi hírt szerzett az aktivitásnak a „SCI-FI jövőtervező program fiataloknak" programelem díjazása, ugyanis elnyerte 2021-ben az ExO Awards Open kategóriájának második helyezését. Ez az első alkalom, hogy magyar győzelem született ezen a nagynevű, nemzetközi versenyen.                            


                            

Amennyiben Ön is szeretné az MVM támogatását kérni, kattintson az alábbi hivatkozásra, és töltse fel kérelmét, tegye meg együttműködési javaslatát:


tamogatas.mvm.hu


Az MVM Csoport a hozzá beérkező együttműködési kérelmeket, ajánlatokat átfogóan kezeli, ezért egy kérelmet elegendő egy tagvállalathoz benyújtani.


A beérkezett kérelmek köréből – gondos elbírálást követően – a célokkal összhangban lévő programokat választják ki, tehát nem minden egyes kérelem nyer támogatást.


A vállalatcsoport várja tehát a legkiválóbb programokat és együttműködési javaslatokat.


***


Kövesse az MVM Csoport Facebook oldalát is, ahol értesülhet a legfrissebb CSR hírekről!