Bemutatkozás

Az MVM Csoport meghatározó szereplője a magyar energiarendszernek, sikeres és versenyképes tevékenységével fontos szerepet vállal az ország energiastratégiai céljainak megvalósításában. Az MVM Csoport egyre bővülő portfóliója lefedi a teljes magyar energetikai szektort. Kiegészítő szolgáltatásaival (pl. informatika, pénzügyi és biztonsági szolgáltatások) felkészült az egyre összetettebb fogyasztói igények teljes körű, egy kézből történő kiszolgálására.


A mai MVM Csoport minden idők legösszetettebb MVM-je, hiszen gyakorlatilag mindent felölel, ami az energetikához kapcsolódik: termel, tárol, kereskedik, eloszt, szolgáltat, tervez, épít, szállít, inkubál.


Az MVM Csoport Magyarország második, Közép-Európa negyedik legnagyobb vállalatcsoportja. A regionális szinten is egyre meghatározóbb, 100%-ban állami tulajdonban lévő dinamikus, innovatív energetikai vállalatcsoport a legnagyobb hazai energetikai tudásközpont is egyben, amely szakmai felkészültségével nagymértékben hozzájárul Magyarország és Közép-Kelet-Európa ellátásbiztonságához.


Legfontosabb mutatóink

23 országban aktív jelenlét, több mint 140 tagvállalat, 7648 milliárd forintos árbevétel, mintegy 3%-os hozzájárulás a hazai GDP-hez, több mint 18 000 munkavállaló, több mint 10 millió lakossági és vállalati ügyfél, 70% az ország villamosenergia-termeléséből, megkerülhetetlen szerep a hazai megújuló energia-termelésben, közel 50%-os piaci részesedés az ipari fogyasztók gázellátásából, lakossági villamosenergia- és földgázellátás 100%-ának biztosítása az egyetemes szolgáltatón keresztül.

Céljaink

Az MVM Csoport célja, hogy megfizethető és tiszta energiát biztosítson ügyfelei részére fenntartható és a 21. század követelményeinek megfelelő módon. A társaságcsoport piacvezető szerepre törekszik a megújuló energiatermelésben, kiemelten kezeli az átviteli hálózat irányítását és folyamatos fejlesztését, a földgáz-kereskedelem és a földgáztárolás szakszerű biztosítását, az e-mobilitást, illetve az okosváros-technológiák és a korszerű kormányzati távközlési megoldások fejlesztését.