CSR Hungary Díjat nyert az MVM az Élménynappal
20191212_CSRHungaryDijat
2019.12.12.

 Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj „Közös ügyek – Közös felelősségek” kategóriájában ismerte el az MVM Zrt.-t az Élménynap kezdeményezésért. A tizenkét éve megrendezett esemény célja, hogy felejthetetlen élményt szerezzen a tartósan beteg, fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek, továbbá ezen a napon vehetnek át jelentős támogatást a vállalatcsoport vezetőitől a gyermekek fejlődését, oktatását és gyógyulását segítő szervezetek, alapítványok. Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. az elmúlt 12 évben összesen több mint 800 millió forinttal támogatta a gyermekek oktatását, gyógyítását és fejlődését az Élménynap keretében, illetve közel tízezer gyermeket látott vendégül a rendezvényen.

Az Élménynap segítségével a gyermekek egy nap erejéig megfeledkezhetnek gondjaikról, és felhőtlenül szórakozhatnak az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. dolgozóiból álló önkéntes csapat aktív közreműködésével. A program emellett kiemelt célként kezeli, hogy közelítse egymáshoz a hátrányokkal, kihívásokkal élőket és a társadalom egészét, illeszkedve az MVM Csoport társadalmi céljaihoz, a következő generációk támogatásához, a nehéz sorsú gyermekek fejlődéséhez, gyógyulásának elősegítéséhez. A program a dolgozók között is kimondottan népszerű, az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. közel 100 munkavállalója minden évben önkéntesként segíti az esemény sikerét.

Az Élménynap a 12 év alatt hagyomány lett, a program pedig az MVM Csoport vállalati kultúrájának szerves részévé vált. Az MVM kezdeményezése példát mutathat a gazdasági döntéshozóknak és más felelős, a felnövekvő generációk támogatását kötelességének érző cégeknek is. A 2008 óta odaítélt CSR Hungary Díj éppen az ilyen programokat ismeri el, hiszen azon felelős és fenntartható működésben élenjáró vállalatok munkáját díjazza, amelyek példát mutathatnak társadalmi felelősségvállalásukkal az üzleti élet más szereplői számára.