2020 Családbarát Nagyvállalata az MVM Csoport
20201207_2020CsaladbaratNagyvallalata
2020.12.07.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított “Az Év Családbarát Vállalata – különleges időkben” pályázat idei díját nagyvállalat kategóriában az MVM Csoport kapta.


Az online díjátadó fővédnöke Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter volt, aki elmondta, hogy a család mindig rugalmas, hiszen a családtagoknak a legkülönbözőbb helyzetben kell egymást segíteniük. Ehhez a rugalmassághoz kell tudni alkalmazkodniuk a hazai vállalatoknak is a megváltozott körülmények között. A családbarát vállalatoknál olyan vezetők dolgoznak, akik érzik ezt a fajta felelősséget, mert tudják, hogy családbarát működésük révén munkavállalóik is elkötelezettebbek.


Idén különösen sok vállalat érdeklődött pályázat iránt, a pályázati időszakban több mint 100-an regisztráltak. Ez önmagában fontos üzenettel bírt, hiszen ebben a kritikus évben az eddigieknél is több vállalat vezetője gondolta úgy, hogy családbarát intézkedéseik nem valamiféle krízisben elhagyható luxustevékenység részei, hanem éppen a válság kezelésének, túlélésének zálogai.


MVM Csoport pályázatának alapkoncepciója az volt, hogy számos csoportszintű jó gyakorlattal rendelkezünk, emellett nagyra értékeljük a tagvállalati jó gyakorlatokat, amiket törekszünk megosztani, átvenni egymás között.


A zsűri szerint az MVM Csoport nagyon erős pályázatot nyújtott be,  számos párját ritkító szervezeti gyakorlattal, kezdeményezéssel, mint például a vírushelyzetre létrehozott MVM Önkéntességi zárt Facebook csoport, az MVM SE – Mozogj otthon! Facebook csoportja, vagy a kisgyermekkel GYES-en/GYED-en otthon lévő kollégáink részére létrehozott „Erőforrásbank”.


A díjjal és a díjátadóval kapcsolatban részletek az alábbi oldalon tekinthetők meg: http://csaladbaratvallalat.hu/


Büszkék vagyunk az elismerésre és gratulálunk a többi helyezettnek is!Fluck Benedek

humánerőforrás vezérigazgató-helyettes