Az MVM Csoport újabb lépést tett a pénzügyi stabilitásának hosszú távú fenntartásáért
MVM logo
2022.10.14.
A jelenlegi energiaválságban az európai- és a világpiac kiszámíthatatlansága és szélsőséges kilengése ellenére az MVM Csoport a pénzügyi stabilitásának fenntartásán keresztül a finanszírozás szempontjából széleskörű biztonsági háló kiépítésével továbbra is mindent megtesz az ellátásbiztonság garantálásáért. Ezen cél megvalósítása érdekében tett következő lépésként az MVM Zrt. és az ICBC Austria sikeres tárgyalásokat követően október 14-én 250 millió euró összegű, általános vállalatfinanszírozás célú közép-lejáratú hitelkeretszerződést írt alá. 

Az ICBC egy újabb fontos nemzetközi partner az MVM Zrt. egyébként is széles és diverzifikált finanszírozási portfoliójában. Az ICBC - az eszközállománya és piaci tőkeértéke alapján - Kína és egyben a világ legnagyobb pénzintézete, amely kiemelkedő kompetenciákkal rendelkezik mind az ipari és a kereskedelmi szektorban, így jól illeszkedik az MVM Csoport finanszírozó partnerei közé. 

„Az újonnan aláírt finanszírozási szerződés hozzájárul Magyarország biztonságos energiaellátásához szükséges források további bővítéséhez és lehetőséget ad az MVM Csoport pénzügyi stabilitásának további erősítésére, továbbá alátámasztja a hitelpiacok MVM Csoport hosszú távú kilátásaiba vetett bizalmát” - mondta Fazekas László, az MVM Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese.

Az MVM Csoport számára fontos, hogy az ICBC-hez hasonló partnerekkel bővítse külső finanszírozói és üzleti partneri kapcsolatait, ezért a felek további üzleti lehetőségekről is tárgyalásokat folytatnak, amelyekkel tovább tudják együttműködésüket erősíteni, illetve bővíteni közép- és hosszú távon.