Sikeres regionális versenypiaci működésének köszönhetően az MVM Zrt. gyarapítja az állami vagyont
2023.11.27.
Az MVM Csoport 2023. évi eredményességére és stabil pénzügyi pozíciójára tekintettel az MVM Zrt. 309 milliárd forint osztalékelőleget fizet az egyedüli részvényese részére. A most kifizetésre kerülő osztalékelőleg főleg a sikeres külföldi versenypiaci tevékenységből származó eredmény terhére történik. 

Az MVM Csoport 2023. szeptember 14-én közzétett EU IFRS szerinti évközi konszolidált beszámolója alapján a társaságcsoport az első félévben 209 milliárd forint adózott eredményt ért el, amely főként a külföldi versenypiaci szegmens eredményének köszönhető. Az MVM Csoport regionális szerepének erősödését jelzi, hogy a féléves adózott eredmény jelentős része a külföldi leányvállalatok teljesítményéből adódott. Az MVM Csoport külföldi operációjának eredményessége azóta sem csökkent, így az ebből származó bevétel a féléves eredmény óta tovább nőtt.

Az európai és nemzetközi energiapiac kilengései ellenére a társaságcsoport stabil gazdálkodás mellett biztosítja az ország energiaellátását, és folytatja a hazai energiarendszer további modernizációját és a zöld átállást elősegítő beruházások megvalósítását, elősegítve a nemzeti energiastratégiában lefektetett dekarbonizációs célok teljesülését.